Študijné odbory:    4210 M agropodnikanie    a    4336 M veterinárne zdravotníctvo a hygiena
Hlavné menu
Modulový vzdelávací program "Veterinárne zdravotníctvo a hygiena"

Charakteristika vzdelávania

Modulový vzdelávací program "Veterinárne zdravotníctvo a hygiena", je určený osobám, ktoré majú záujem získať odborné vedomosti a zručnosti v oblasti prevencie chorôb a zoohygieny jednotlivých druhov zvierat, osvojiť si základy veterinárneho minima, vedenia malých fariem a získať základné zručnosti pri spracovaní potravín a predaja z dvora. Po obsahovej, materiálnej a personálnej stránke je vzdelávací program zostavený tak, aby úspešný absolvent vzdelávacieho programu získal komplexné vedomosti a zručnosti a uplatnil sa na trhu práce.

Absolvent kurzu získa osvedčenie o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu ďalšieho vzdelávania.

Moduly kurzu:
Modul 01: Prevencia chorôb a zoohygiena veľkých a malých prežúvavcov (40 hodín)
Modul 02: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove ošípaných (24 hodín)
Modul 03: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove koní (24 hodín)
Modul 04: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove hydiny (24 hodín)
Modul 05: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove včiel (24 hodín)
Modul 06: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove králikov (24 hodín)
Modul 07: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove cudzokrajných zvierat (30 hodín)
Modul 08: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove psov (24 hodín)
Modul 09: Veterinárne poradenstvo a kozmetické úpravy spoločenských zvierat (24 hodín)
Modul 10: Veterinárno-hygienické aspekty výroby zdravých potravín, predaj z dvora, základná agenda farmára (40 hodín)

M1: Prevencia chorôb a zoohygiena veľkých a malých prežúvavcov

Profil absolventa: Absolvent modulu ovláda pracovné postupy a zručnosti pri práci, manipulácii a ošetrovaní hospodárskych zvierat. Na základe odborných vedomostí rozoznáva plemená jednotlivých druhov hospodárskych zvierat, vykonáva preventívne opatrenia, rozlišuje chorobný stav zvieraťa a vedie si základnú zootechnickú evidenciu a označovanie zvierat, ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena: 100 eur
Začiatok kurzu: 10/2015
Minimálny počet uchádzačov: 15 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie: 0948/792 231

Prihláška

>>> späť na ponuku modulov <<<

M2: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove ošípaných

Profil absolventa: Absolvent modulu ovláda pracovné postupy a zručnosti pri práci, manipulácii a ošetrovaní ošípaných. Vykonáva preventívne opatrenia, rozlišuje chorobný stav zvieraťa a vedie si základnú zootechnickú evidenciu a označovanie zvierat, ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena: 60 eur
Začiatok kurzu: 10/2015
Minimálny počet uchádzačov: 14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie: 0948/792 231

Prihláška

>>> späť na ponuku modulov <<<

M3: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove koní

Profil absolventa: Absolvent modulu ovláda pracovné postupy a zručnosti pri práci, manipulácii a ošetrovaní koní. Vykonáva preventívne opatrenia, rozlišuje chorobný stav zvieraťa a vedie si základnú zootechnickú evidenciu a označovanie zvierat, ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena: 60 eur
Začiatok kurzu: 10/2015
Minimálny počet uchádzačov: 14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie: 0948/792 231

Prihláška

>>> späť na ponuku modulov <<<

M4: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove hydiny

Profil absolventa: Absolvent modulu ovláda teoretické a praktické zásady chovu drobnej a okrasnej hydiny, osvojuje si poznatky o plemenách, rozmnožovaní, výžive a základnej zdravotnej starostlivosti a prevencie , vedie si základnú zootechnickú evidenciu a označovanie zvierat, ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena: 60 eur
Začiatok kurzu: 10/2015
Minimálny počet uchádzačov: 14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie: 0948/792 231

Prihláška

>>> späť na ponuku modulov <<<

M5: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove včiel

Profil absolventa: Absolvent modulu ovláda pracovné postupy a zručnosti pri práci so včelami počas jednotlivých období včelárskeho roka. Získava praktické zručnosti pri príprave včelárskych pomôcok a včelárskeho inventáru. Absolvent modulu vie rozpoznať na základe odborných vedomostí zdravé včelstvá od včelstiev napadnutých parazitárnymi ochoreniami.
Cena: 60 eur
Začiatok kurzu: 10/2015
Minimálny počet uchádzačov: 14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie: 0948/792 231

Prihláška

>>> späť na ponuku modulov <<<

M6: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove králikov

Profil absolventa: Absolvent modulu ovláda teoretické a praktické zásady chovu králikov, osvojuje si poznatky o plemenách, rozmnožovaní, výžive a základnej zdravotnej starostlivosti a prevencie, vedie si základnú zootechnickú evidenciu a označovanie zvierat, ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena: 60 eur
Začiatok kurzu: 10/2015
Minimálny počet uchádzačov: 14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie: 0948/792 231

Prihláška

>>> späť na ponuku modulov <<<

M7: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove cudzokrajných zvierat

Profil absolventa: Absolvent modulu ovláda poznatky o histórii a súčasnosti chovu cudzokrajných zvierat. Ovláda teoretické aj praktické poznatky o prirodzenej a umelej výžive a nárokoch jednotlivých druhov cudzokrajných zvierat, ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena: 80 eur
Začiatok kurzu: 10/2015
Minimálny počet uchádzačov: 15 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie: 0948/792 231

Prihláška

>>> späť na ponuku modulov <<<

M8: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove psov

Profil absolventa: Absolvent modulu ovláda teoretické a praktické poznatky o chove psov, pozná jednotlivé plemená psov, pozná základy anatómie a fyziológie psov, ovláda zásady ochrany životného prostredia pri technológiách chovu psov a zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci so psami. Ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena: 60 eur
Začiatok kurzu: 10/2015
Minimálny počet uchádzačov: 14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie: 0948/792 231

Prihláška

>>> späť na ponuku modulov <<<

M9: Veterinárne poradenstvo a kozmetické úpravy spoločenských zviera

Profil absolventa: Absolvent modulu ovláda techniku úpravy srsti jednotlivých plemien psov a mačiek. Ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena: 60 eur
Začiatok kurzu: 10/2015
Minimálny počet uchádzačov: 14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie: 0948/792 231

Prihláška

>>> späť na ponuku modulov <<<

M10: Veterinárno-hygienické aspekty výroby zdravých potravín, ...

Profil absolventa: Absolvent modulu ovláda poznatky o všeobecných vlastnostiach surovín a potravín živočíšneho pôvodu, o technologických postupoch získavania surovín a potravín živočíšneho pôvodu s ohľadom na ich zdravotnú a hygienickú nezávažnosť, vie spoznať biologické, chemické a fyzikálne nebezpečenstvá pri výrobe, spracovaní, skladovaní surovín a potravín živočíšneho pôvodu, pozná význam a princípy systému HACCP pri výrobe zdravých potravín. Absolvent ovláda praktické skúsenosti s laboratórnou kontrolou potravín. Ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb). Pozná základnú evidenciu a agendu spojenú s vedením farmy.
Cena: 100 eur
Začiatok kurzu: 10/2015
Minimálny počet uchádzačov: 15 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie: 0948/792 231

Prihláška

>>> späť na ponuku modulov <<<

Termínovník