Charakteristika vzdelávania
Modulový vzdelávací program "Veterinárne zdravotníctvo a hygiena", je určený
osobám, ktoré majú záujem získať odborné vedomosti a zručnosti v oblasti prevencie chorôb
a zoohygieny jednotlivých druhov zvierat, osvojiť si základy veterinárneho minima, vedenia
malých fariem a získať základné zručnosti pri spracovaní potravín a predaja z dvora.
Po obsahovej, materiálnej a personálnej stránke je vzdelávací program zostavený tak,
aby úspešný absolvent vzdelávacieho programu získal komplexné vedomosti a zručnosti
a uplatnil sa na trhu práce.
Absolvent kurzu získa osvedčenie o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu ďalšieho
vzdelávania.
Moduly kurzu:
Modul 01:
Prevencia chorôb a zoohygiena veľkých a malých prežúvavcov (40 hodín)
Modul 02:
Prevencia chorôb a zoohygiena v chove ošípaných (24 hodín)
Modul 03:
Prevencia chorôb a zoohygiena v chove koní (24 hodín)
Modul 04:
Prevencia chorôb a zoohygiena v chove hydiny (24 hodín)
Modul 05:
Prevencia chorôb a zoohygiena v chove včiel (24 hodín)
Modul 06:
Prevencia chorôb a zoohygiena v chove králikov (24 hodín)
Modul 07:
Prevencia chorôb a zoohygiena v chove cudzokrajných zvierat (30 hodín)
Modul 08:
Prevencia chorôb a zoohygiena v chove psov (24 hodín)
Modul 09:
Veterinárne poradenstvo a kozmetické úpravy spoločenských zvierat (24 hodín)
Modul 10:
Veterinárno-hygienické aspekty výroby zdravých potravín, predaj z dvora, základná agenda farmára (40 hodín)
M1: Prevencia chorôb a zoohygiena veľkých a malých prežúvavcov
Profil absolventa:
Absolvent modulu ovláda pracovné postupy a zručnosti pri práci, manipulácii a ošetrovaní hospodárskych zvierat. Na základe odborných vedomostí rozoznáva plemená jednotlivých druhov hospodárskych zvierat, vykonáva preventívne opatrenia, rozlišuje chorobný stav zvieraťa a vedie si základnú zootechnickú evidenciu a označovanie zvierat, ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena:
100 eur
Začiatok kurzu:
10/2015
Minimálny počet uchádzačov:
15 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie:
0948/792 231
Prihláška
>>> späť na ponuku modulov <<<
M2: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove ošípaných
Profil absolventa:
Absolvent modulu ovláda pracovné postupy a zručnosti pri práci, manipulácii a ošetrovaní ošípaných. Vykonáva preventívne opatrenia, rozlišuje chorobný stav zvieraťa a vedie si základnú zootechnickú evidenciu a označovanie zvierat, ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena:
60 eur
Začiatok kurzu:
10/2015
Minimálny počet uchádzačov:
14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie:
0948/792 231
Prihláška
>>> späť na ponuku modulov <<<
M3: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove koní
Profil absolventa:
Absolvent modulu ovláda pracovné postupy a zručnosti pri práci, manipulácii a ošetrovaní koní. Vykonáva preventívne opatrenia, rozlišuje chorobný stav zvieraťa a vedie si základnú zootechnickú evidenciu a označovanie zvierat, ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena:
60 eur
Začiatok kurzu:
10/2015
Minimálny počet uchádzačov:
14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie:
0948/792 231
Prihláška
>>> späť na ponuku modulov <<<
M4: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove hydiny
Profil absolventa:
Absolvent modulu ovláda teoretické a praktické zásady chovu drobnej a okrasnej hydiny, osvojuje si poznatky o plemenách, rozmnožovaní, výžive a základnej zdravotnej starostlivosti a prevencie , vedie si základnú zootechnickú evidenciu a označovanie zvierat, ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena:
60 eur
Začiatok kurzu:
10/2015
Minimálny počet uchádzačov:
14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie:
0948/792 231
Prihláška
>>> späť na ponuku modulov <<<
M5: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove včiel
Profil absolventa:
Absolvent modulu ovláda pracovné postupy a zručnosti pri práci so včelami počas jednotlivých období včelárskeho roka. Získava praktické zručnosti pri príprave včelárskych pomôcok a včelárskeho inventáru. Absolvent modulu vie rozpoznať na základe odborných vedomostí zdravé včelstvá od včelstiev napadnutých parazitárnymi ochoreniami.
Cena:
60 eur
Začiatok kurzu:
10/2015
Minimálny počet uchádzačov:
14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie:
0948/792 231
Prihláška
>>> späť na ponuku modulov <<<
M6: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove králikov
Profil absolventa:
Absolvent modulu ovláda teoretické a praktické zásady chovu králikov, osvojuje si poznatky o plemenách, rozmnožovaní, výžive a základnej zdravotnej starostlivosti a prevencie, vedie si základnú zootechnickú evidenciu a označovanie zvierat, ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena:
60 eur
Začiatok kurzu:
10/2015
Minimálny počet uchádzačov:
14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie:
0948/792 231
Prihláška
>>> späť na ponuku modulov <<<
M7: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove cudzokrajných zvierat
Profil absolventa:
Absolvent modulu ovláda poznatky o histórii a súčasnosti chovu cudzokrajných zvierat. Ovláda teoretické aj praktické poznatky o prirodzenej a umelej výžive a nárokoch jednotlivých druhov cudzokrajných zvierat, ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena:
80 eur
Začiatok kurzu:
10/2015
Minimálny počet uchádzačov:
15 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie:
0948/792 231
Prihláška
>>> späť na ponuku modulov <<<
M8: Prevencia chorôb a zoohygiena v chove psov
Profil absolventa:
Absolvent modulu ovláda teoretické a praktické poznatky o chove psov, pozná jednotlivé plemená psov, pozná základy anatómie a fyziológie psov, ovláda zásady ochrany životného prostredia pri technológiách chovu psov a zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci so psami. Ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb).
Cena:
60 eur
Začiatok kurzu:
10/2015
Minimálny počet uchádzačov:
14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie:
0948/792 231
Prihláška
>>> späť na ponuku modulov <<<
M9: Veterinárne poradenstvo a kozmetické úpravy spoločenských zviera
Profil absolventa:
Absolvent modulu ovláda techniku úpravy srsti jednotlivých plemien psov a mačiek. Ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých
chorôb).
Cena:
60 eur
Začiatok kurzu:
10/2015
Minimálny počet uchádzačov:
14 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie:
0948/792 231
Prihláška
>>> späť na ponuku modulov <<<
M10: Veterinárno-hygienické aspekty výroby zdravých potravín, ...
Profil absolventa:
Absolvent modulu ovláda poznatky o všeobecných vlastnostiach surovín a potravín živočíšneho pôvodu, o technologických postupoch získavania surovín a potravín živočíšneho pôvodu s ohľadom na ich zdravotnú a hygienickú nezávažnosť, vie spoznať biologické, chemické a fyzikálne nebezpečenstvá pri výrobe, spracovaní, skladovaní surovín a potravín živočíšneho pôvodu, pozná význam a princípy systému HACCP pri výrobe zdravých potravín. Absolvent ovláda praktické skúsenosti s laboratórnou kontrolou potravín. Ovláda základy veterinárneho minima (zákonitosti vzniku, priebehu a ukončenia choroby zvierat, vzťah medzi rozvojom a príznakom choroby, priebehom choroby, možnosti predchádzania choroby a opatrenia na liečenie chorôb, zamedzenie šírenia nákazlivých chorôb). Pozná základnú evidenciu a agendu spojenú s vedením farmy.
Cena:
100 eur
Začiatok kurzu:
10/2015
Minimálny počet uchádzačov:
15 (v prípade nižšieho počtu prihlásených sa kurz neotvára)
Bližšie informácie:
0948/792 231
Prihláška
>>> späť na ponuku modulov <<<